A gondozók nevelik a kisállatokat

Kategória:
Helyi cukiságok, Egyéb cukiságok

Létrehozva:
2022-07-11 08:47:55

Cikk írója:
Bp Hirdetője


A gondozók nevelik a kisállatokat


Az állatkerti Majorság gondozói viselik gondját azoknak a kis jövevényeknek, akikről az anyjuk valamilyen ok miatt nem gondoskodott.

Rendkívül sok kisállat cseperedik már az állatkerti Majorságban, így kecskegidák, bárányok, sőt még egy boci is. Három apróságról – Kálmánka, Defi kecskékről és Bori bárányról –azonban anyjuk nem tudott gondoskodni, így nekik a gondozók lettek a pótmamáik.

Az állatkerti állatgondozók munkájához ugyanis az is hozzátartozik, hogy időnként pótmamái lesznek egy-egy állatnak. Az Állatkertben persze elsősorban arra törekszenek, hogy ha csak lehet, a kisállatokat a saját anyjuk, saját szüleik neveljék fel. A gondozók csak akkor segítenek be, ha arra feltétlenül szükség van. A vadállatoknál persze ilyenkor is az a cél, hogy megfelelő vadságúak legyenek, és később ne az emberek, hanem a fajtársaik jelentsenek számukra társaságot. A háziállatokkal viszont egy kicsit más a helyzet, hiszen őket az emberek már évezredek óta tartják, tenyésztik. Így nekik nem kell vadaknak lenniük, hiszen a háziasítás, a domesztikáció nyomán viselkedésük része, hogy együttműködnek nevelőikkel. Mivel a cumisüveggel felnevelt kisállatok különösen kötődnek az emberhez, igencsak szelídek, és barátságosak szoktak lenni.

 

A videó a 3 kisállatról ITT tekinthető meg.

 

 

Forrás:

zoobudapest.hu

Felső kép: pexels.com

 

 

Városi magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »