Kategória:
Helyi receptek, Desszertek, sütemények

Létrehozva:
2022-07-10 10:00:11

Cikk írója:
Bp Hirdetője


Banánkenyér


Amerikában és Angliában gyakran készítenek banánkenyeret, amit szívesen fogyasztanak vajjal megkenve. Ez a nagyszerű édesség akár le is fagyasztható. Túlérett banán felhasználására is kiváló.

 

 

Hozzávalók

  • 14 puha vaj
  • 14 dkg cukor
  • 2 nagy tojás felverve
  • 14 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 nagyon érett banán pépesítve
  • díszítéshez: 5 dkg porcukorból készült cukormáz és egy marék szárított banán chips

 

 

Elkészítése:

1. LÉPÉS: Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. LÉPÉS: Vajazz ki egy 2 kilós kenyérformát, és béleld ki sütőpapírral az alját és az oldalát.

3. LÉPÉS: A 14 dkg puha vajat és a 14 dkg porcukrot fényesre és habosra keverjük. A tojásba belekeverünk egy kicsi lisztet, és lassan a vajas porcukros keverékhez adjuk.

4. LÉPÉS: A maradék lisztet elkeverjük a sütőporral, és a fenti keverékhez öntjük, végül a 2 pépesített banánt is hozzáadjuk.

5. LÉPÉS: A keveréket simára keverjük, és beleöntjük az előkészített formába.

6. LÉPÉS: Kb. 50 percig sütjük a süteményt, de ezt többször érdemes ellenőrizni, mert az idő a sütő típusától függően változhat. Tűpróbával érdemes megnézni, hogy elkészült-e. Akkor jó, ha a tészta már nem ragad a tűre.

7. LÉPÉS: Pihentessük a formában a süteményt 10 percig, majd helyezzük el egy rácson.

8. LÉPÉS: Az 5 dkg porcukrot 2-3 teáskanál forró vízzel elkeverjük, hogy folyós cukormázat kapjunk.

9. LÉPÉS: A folyós cukormázzal megkenjük a tészta tetejét, vagy villával végigcsöpögtetjük és egy marék banánchips-szel díszítjük.

 

 

Forrás:

bbcgoodfood.com

 

 

Városi magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »