Teszt alatt a digitális jegyek

Kategória:
Helyi téma, Város hírei

Létrehozva:
2022-07-11 09:13:26

Cikk írója:
Bp Hirdetője


Teszt alatt a digitális jegyek


Teszt jelleggel a 4-es és 6-os villamosokon az utastérben is érvényesíthetők a digitális jegyek – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) néhány nappal ezelőtt az MTI-vel.

 

A közlemény szerint a két villamosjáraton a papírjegyekhez hasonlóan a BudapestGO alkalmazásban digitálisan megvásárolt, eseti utazásra szóló jegyek is érvényesíthetők a járművek utasterében található matricák beolvasásával.

Az utastérben az ajtók jobb oldalánál és a vezetőfülkénél is megtalálhatók az érvényesítéshez szükséges matricák. Az eseti jegyeket azonnal érvényesíteni kell – tették hozzá.

Megjegyezték: a nagykörúti Combino villamosokat hétvégén és a nem tanítási napokon átirányítják az 1-es villamos vonalára is, így a tesztidőszakban a mobiljegyek érvényesítése az 1-es villamos vonalán is működik.

Ezzel párhuzamosan a BKK vizsgálja az NFC technológia bevezetésének lehetőségét is. Ezzel a módszerrel egyetlen érintéssel beolvashatóvá válna a digitális jegy vagy bérlet, hasonlóan egy bankkártyás fizetéshez.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az eseti digitális jegyek, a napijegyek és a bérletek használata eltérő. Csak a digitális vonaljegyet és az időalapú jegyeket szükséges a kódmatrica beolvasásával érvényesíteni. A napijegyek és a bérletek a vásárláskor megadott kezdő időponttól érvényesek, csak az első ajtós felszállásnál és a metróbejáratnál szükséges beolvasni azokat a matricával.

A BudapestGO mára a fővárosiak közkedvelt utazási alkalmazása lett: négy hónap alatt több mint egymillióan használták – közölte a BKK.

           

           

Forrás:

hirado.hu

Kép: Albert Lugosi / Wikimedia Commons

 

 

Városi magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »